tiistai 28. elokuuta 2012

Suuria puheita ja ihanoita jämälankapalleroita!


Vaikka tuossa ihkaensimmäisessä postauksessani tulikin julisteltua sitä sun tätä purkamisen tarpeellisuudesta sekä mielenterveydelle että ympäristön kuormitukselle, aina mä kuitenkin huomaan kiintyväni niihin hitusen vinksahtaneisiin käsityönyhräyksiini.  Sysirumalla ja vienosti rumaan vivahtavalla kädenjäljellä on siis vissi ero. Sysiruma purkutuomiolle ja vienot vinksahdusneulomukset kunniaan!

Köyhänä opiskelijana ja arjen esteetikkona viehätykseni erilaisiin jämälankakasoihin on suuri. Tämä vietävän viehätys johtaa suoranaisesti myös monenlaisiin hamstrausoperaatioihin. Mistä syystä ihanaiset jämälankapalleroni ovat aina levällään sohvalla. Vaan eivät enää! Koskapa tein reippaana tyttönä tällaisen säilytyskorin eriväripallukoille:

 
Kuten aina, ideani oli suuri ja inspiraationtäyteinen, konkreettinen toteutus taas sitten valitettavasti lerpsahti. Kirjaimellisesti. Mutta purkutuomiota tämä korinvempula ei vielä saa, koska ovathan nuo jämälankakeräset tuossa ihanaisesti esillä.

Korien virkkaaminen matonkuteesta taitaa olla aika tuttua juttua nykyisellään monelle käsityöharrastajalle.  Eikä mikään ihme: mitään erityistä nyherrystaitoa ei tarvita (ketju- ja kiinteillä silmukoilla pärjää mainiosti) ja valmista tulleepi hyvinkin sutjakkaasti. Tässä kuitenkin ohjeistusta, jos korit ovat tuntematon käsite.  
  1.  Haahuile kirppiksellä. Pengo kaikki omituisenkin näköiset pussukkakasat ja löydät taatusti jostain nurkasta kierrätyskudetta. 
  2. Kipitä kotiin kudenyssäkkä olalla ja pohdi jo matkalla, mitä kaikkia ihanuuksia näistäkin saisi tehtyä! 
  3.  Tartu koukkuun ja ala virkata, sen kummemmin pohtimatta tai ohjeita hakematta.
  4. Mutruile vähäsen, kun huomaat että korin pohja ei ole symmetrinen ja halpiskude vähän repsottaa.
  5. Siinä vaiheessa, kun virkkauskäden sormista alkaa ihoa irtoamaan, suosittelen pientä suklaataukoa.
  6. Pura koko tekele ja googlaa ohje. Aloita alusta. Älä kiukuttele.(Halutessasi voit sivuuttaa ohjeistuksen kohdat 3−6 ja katsoa virkatun korin selkeät, kuvalliset ohjeet vaikka täältä.)
  7. Lisää jossain vaiheessa kuteen kaveriksi jotain kirkkaan väristä lankaa. Itse tuikkasin mukaan (oletettavasti) Regian monivärisen sukkalangan jämät.
  8. Syö loput suklaat ja ihaile valmista koria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti