perjantai 7. syyskuuta 2012

Isopäisten ongelmatVoi kunpa iso pää johtaisi älyn liikakapasiteetin ongelmiin. Tosielämän ongelmat geneettisesti kookkaan päänympäryksen kanssa tulevat nimittäin esiin aina syksyn tullen: pipokaupoilla kulkeminen on yhtä tuskaa. Joten nyt oon ajoissa nyhrystänyt päähineitä koko talveksi. Mallina toimii maailman fotogeenisin possu Paavo.

Paavolla on päässään malliston huikea väri-iloittelu (se on ironiaa, ihmiset), raitapipo Rauli. Nimi on kunnianosoitus aikaisemman elämän kissaystävälleni, jonka raidoitus oli aika lailla samaa värimaailmaa. Nämä langat ovat käsinvärjättyjä, lahjoitus siskolta. Aivan ihania neulottavia!Elämän tummempiin hetkiin Paavo valitsee Novitan Noki-langan jämistä neulotun aina-oikein-pipon.  Paavo on tunnettu elämänmyönteisestä filosofiastaan ja kehoittaakin kanssaneulojia pitämään kaamosvärityksen ennemmin pään ulko- kuin sisäpuolella. Kuulaan syyspäivän puistokävelylle Paavo valitsee hienosti silmiensä sävyyn sointuvan pitsibaskerin. Baskeri on neulottu ihanaisesta alpakasta, joka lämmittää rei’ityksestä huolimatta. Ainakin sisätiloissa.Paavo tykkää erityisesti helposti valmistuvista pienistä palmikoista. Isomman skaalan palmikkoräjähdystä neuletakin muodossa Paavo on suunnitellut jo pitkään, mutta ongelmaksi on muodostunut oikean mallin löytäminen. Tämä taitaa olla talven ainoa pakko-tehdä-projekti. Hymypoika Paavon loppusyksyn lemppariksi saattaa myös muodostua malliston yksinkertaisin neulon-telkkaria-katsoessa-eikä-kiinnosta-kierrosten-laskeminen-pipo. Pipo tosin on 100% villaa, minkä kutituskerroin saattaa Paavon mukaan aiheuttaa ajoittaista epämukavuutta. Potentiaalinen purkutuomio siis uhillaan, jos käytössä osoittautuu turhan karheaksi. 

Paavon kuvauspalkkio oli taputus päälaelle, Heidin kirjoituspalkkio on iso kuppi teetä ja puolen tunnin vapaa haaveilutauko työhakemusten nyhertämisestä.

4 kommenttia:

 1. Paavo on kovin valokuvauksellinen!

  VastaaPoista
 2. ...ainakin taatusti fotogeenisempi kuin minä ;)

  VastaaPoista
 3. Minä ihastuin niin Paavoon, kun Paavon päässä oleviin myssyihin

  VastaaPoista
 4. Paavon päässä kaikki näyttääpi hyvältä :)

  VastaaPoista