keskiviikko 7. marraskuuta 2012

KaulurimaniaJämälankatöiden parasta antia on kyllä ehdottomasti vapaus heittää hulluksi värien kanssa. Ja myös se tyytyväisyys, minkä saa, kun olemattoman pienestä nykerökerästä syntyykin vielä jotain oikeasti kaunista ja toisinaan myös ihan käyttökelpoista.

-tittidittitiiiiiii!- Paavo ja Jeero, blogini kantavat voimat.Näissä lasten kaulureissa on vähän sama ongelma kuin aikaisemmissa joulukoristeissakin: ei me ajateltu niitä lapsiakaan toistaiseksi hankkia, mutta kaulureita varmuuden vuoksi olis :D

Kaulurin malli on todella simppeli. 


 
Neuloskellaan kaksi samankokoista (tai erikokoista, miten vaan) ainaoikein-neulelappua ja yhdistetään ne neulomalla sopivan korkuinen joustin. Molemmissa näissä on vitosen puikoilla käytetty kaksinkertaista lankaa (yhteisvahvuus arviolta noin Novitan isoveli, jämälankatöissä tämäkään ei onneksi ole niin justiinsa) ja lappujen silmukkamäärä on ollut 24. Joustinneuleen silmukkamääräksi pitkällä matikalla saadaan siis 48. Mahtuvat n. 2−3-vuotiaan päähän. 

Lisää muutama silmukka ja ähinälläpuhinalla mahtuu myös 31-vuotiaan päähän. Kokeiltu on ja todettu, että pysytäänpä vaan näissä lasten kaulureissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti