perjantai 1. helmikuuta 2013

Ikuisuusprojekti osa 1: "Halvatun pallerot"Mitähän luulette, että tapahtuu, kun yhdistetään parin kuukauden sisään uhkaava muutto ja hervottomaksi paisunut jämälankavarasto? 

Fiksumpi ihminen varmaan olis pistänyt osan keristä lahjoitukseen tai vaikka tempaissut puikoille muutaman parin jämälankasukkia.

Minäpä tein näin.Kaivoin hamsterikätköistäni vanhan kylppärin maton ja aloin iskemään siihen pieniä virkattuja kukkasia. Syytän oikeastaan mummua: muistelen hämärästi, että mummu oli hyvä tekemään erilaisista jämälankakuteista mattoja  monenlaisilla tekniikoilla. Mutta tälle viritelmälle mummukin kenties antaisi purkutuomion heti kättelyssä :D 

Ruusukkeen teko on tosi nopsaa. Virkataan ensin 25 kjs, sitten 5 kjs kääntymiseen ja kiinnitetään pylväällä 25. aloituskjs:ään. 1 kjs, jätetään väliin 2 kjs ja 1 p seuraavaan. 2 kjs, 1 p samaan silmukkaan aikaisemman pylvään kanssa. Sitten taas 1 kjs, jätetään väliin 2 kjs ja 1 p seuraavaan. Tätä jatketaan hamaan tappiin asti ja katkaistaan kerroksen lopussa lanka jättämällä n.15cm pätkä kiinnitystä varten. Sitten neula kauniiseen kätehen, kieputetaan syntynyt virkkausnauha ruusukkeeksi ja ommellaan pienillä pistoilla matkan varrella kiinni. 

On tässä nyt pieni mahdollisuus että siitä tulee kiva, vaikka parvekkeelle. Pikku lankapallerot nimittäin tuntuvat oikeesti varpaiden mielestä aika kivoilta (ja kyllä, seisoin kokeeksi yhdellä jalalla n. 7 ruusukkeen päällä ja tunsin oloni hyvin luovaksi).Yksi pieni suunnitteluvirhe tässä tuli, nimittäin ajankäyttö. Ruusukkeita on valmiina n. sata ja ne peittävät karkeasti 8% tosta julmetun matosta tällä hetkellä :D Super Marion hakkaaminen aina pallerovirkkauksen väliajoilla ei muuten edistä tätä projektia yhtään. 

Mutta voi, sain mieltä lämmittävän maininnan Puikkomaisterin Tiinalta. Ja samalla myös hengellisen herätyksen siihen, etten oo älynnyt höpistä blogissa mitään pitkään aikaan. Notta nyt otin niskavilloista itseäni kiinni! 

Ja vielä isompikin voi, mullehan on pyllähtänyt tänne uusia lukijoita! Ihanaa! 

8 kommenttia:

 1. Jukra mikä projekti! Näyttääpä hauskalta! Ja kivannäköinen on blogikin, siispä liityin lukijaksi :) Tsemppiä tämän työn valmistumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan supernastaa, että lueskelet! :) Ja kiitos kannustuksesta, hitaasti mutta varmasti nuo pallerot tuossa ovat lisääntyneet :)

   Poista
 2. Mutta onpas se kyllä jotenkin todella kaunis maton alku! Värit sopivat ihanasti yhteen ja ... näyttää ihanalta.

  Tekisin itse heti, ellei tuo työmäärä (ja ymmärrys siitä, että omat jämälankani eivät niinkään sovi yhteen kuin riitelevät verissäpäin) hieman hidastaisi intoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe kiitos! :) Törmäsin kyllä ihan samaan ongelmaan: kuvittelin, että se hervoton punaisten lankojen vyöry riittäisi koko mattoon, mutta vähiin käyvät. Täytyy yrittää jotenkin sommitella tuohon tekeleeseen laajempaa väriskaalaa (koska olisi jotenkin vähän surkeaa, että yritän tuhota jämälankojani ja päädynkin ostamaan niitä lisää, että saan tämän joskus valmiiksi :D).

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nimenomaan, alkaa usko loppua kohta itelläkin :D Pakko varmaan pitää joku tauko tossa hommassa, alkaa tulemaan ruusukkeita kohta korvista...

   Poista